Рецепти
Mужинек ( Црнче ) Ана Ристеска

Полски специјалитет кој е одличен избор за сите љубители на чоколадото

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Маргарин(1 Пакување)

Шеќер(2 неполни Чаши)

Вода(1/2 Чаша)

Какао(2 Кафени лажици)

Јајце(3 )

Брашно(2 Чаши)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Маргаринот, шеќерот и какаото се стават во тенџере со ладната вода се загрева и се готви 3 минути.
  2. Откако сите состојки ќе се соединат, се одземаат 3 прста за глазурата.
  3. Кога составот ќе се олади, се додаваат 3 жолчки, 2 чаши брашно, 1 ќесичка прашок за печиво,  ванилин шеќер и сето тоа се меша.
  4. Од белките се прави густа пена се додава на крај.
  5. Се става да се пече во тесно високо плехче во ладна рерна и се пече 45 минути.
  6. Од кога ќе се испече се боцка со чечкалица и се полива со глазурата.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: