Рецепти
Намаз од сладок компир и куркума Ана Ѓорова

Здрав, вегански намаз што одлично оди како додаток со вашите омилени солени јадења

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сладок компир(1 среден )

Куркума(1/2 Кафена лажица)

Кумин(мелен 1/4 лажичка )

Црвен пипер(1/4 Кафена лажица)

Лук(3 Чешниња)

Кокосово масло(1 Супена лажица)

Свеж сок од лимон(од 1/2 лимон )

Грав во конзерва(1 конзерва исцеден )

Сол

Бибер

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Таан од сусам(1 Супена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Слаткиот компир излупете го и исечете го на коцки, па ставете го во плех врз хартија за печење и наросете го со зачините и со сечканиот лук.
  2. Печете во претходно загреана рерна на 175 степени околу 30-40 минути или додека компирот омекне.
  3. Оставете да се олади, па изблендирајте во блендер со останатите состојки (освен маслиновото масло) додека добиете хомогена, кремаста смеса.
  4. Послужете го намазот во чинија и полијте го со маслиново масло.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: