Рецепти
Њоки со сос од зденки TanajP

Вкусни њоки со сос од павлака, зденки и млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Брашно(150 Грама)

Јајце(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Млеко(100 Милилитри)

Кисела павлака(100 Милилитри)

Зденка(5 )

Кашкавал

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите се варат со лушпа, се лупат и се рендаат ладни.
  2. Се додава 150г брашно, 1 јајце, сол и се замесува тесто кое се дели на четири дела. Секој дел се расукува по должина од кој се сечат мали парчиња тесто кои се обликуваат во њоки.
  3. За сосот: во 100мл млеко се топат 5 зденки, кога ќе се соединат се додава 100мл кисела павлака и се се меша да се соедини.
  4. Њоките се прелеваат со сосот и со рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: