Рецепти
Њоки со сос од зденки TanajP

Вкусни њоки со сос од павлака, зденки и млеко

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Компир(500 Грама)

Брашно(150 Грама)

Јајце(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Млеко(100 Милилитри)

Кисела павлака(100 Милилитри)

Зденка(5 )

Кашкавал

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Компирите се варат со лушпа, се лупат и се рендаат ладни.
  2. Се додава 150г брашно, 1 јајце, сол и се замесува тесто кое се дели на четири дела. Секој дел се расукува по должина од кој се сечат мали парчиња тесто кои се обликуваат во њоки.
  3. За сосот: во 100мл млеко се топат 5 зденки, кога ќе се соединат се додава 100мл кисела павлака и се се меша да се соедини.
  4. Њоките се прелеваат со сосот и со рендан кашкавал.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: