Рецепти
Обланди со бисквити и чоколадо Ана Ѓорова

Едноставен, а вкусен десерт за со попладневното кафе. На здравје!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Обланди(5 )

Јајце(2 )

Шеќер(150 Грама)

Путер(250 Грама)

Бисквити(500 Грама)

Млеко(200 Милилитри)

Црно чоколадо(100 Грама)

Ванилин шеќер(2 Пакувања)

Рум(30 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Бисвитите сомелете ги и ставете ги во длабок сад.
  2. Во тенџере на оган ставете ги млекото, шеќерот, ванилиниот шеќер и чоколадото искршено на парчиња, па мешајте додека да се растопат шеќерот и чоколадото.
  3. Растопената смеса измешајте ја со бисквитите.
  4. Во друг сад со миксер изматете го путерот додека да стане пенаст.
  5. Додајте ги јајцата и румот и продолжете да матите додека смесата се соедини.
  6. Додајте ја во длабокиот сад со бисквитите и матете со миксер додека филот се соедини.
  7. Првата обланда со рапавата страна нагоре премачкајте ја со фил.
  8. Истата постапка повторете ја со уште 3 обланди.
  9. Врз филот ставете ја 5-тата обланда со мазната страна нагоре и притиснете со рацете за да обландите се залепат.
  10. Оставете ги да отстојат во фрижидер преку ноќ, а утредента пресечете ги на ромбови или коцки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: