Рецепти
Обланди со смокви Ана Ѓорова

За овој рецепт може да употребите и суви смокви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(0.5 Литар)

Шеќер(0.5 Килограм)

Гриз(80 Грама)

Смоква(500 Грама)

Мелени ореви(250 Грама)

Какао(50 Грама)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тенџере сварете ја водата со шеќерот и варете додека шеќерот не се растопи.
  2. Потоа додајте гриз и мелени смокви.
  3. Убаво промешајте и додајте мелени ореви, какао и кора од лимон.
  4. Со добиената смеса филувајте ги готовите обланди и потоа исечете ги на коцки или праваголници.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: