Рецепти
Обланди со смокви Ана Ѓорова

За овој рецепт може да употребите и суви смокви

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(0.5 Литар)

Шеќер(0.5 Килограм)

Гриз(80 Грама)

Смоква(500 Грама)

Мелени ореви(250 Грама)

Какао(50 Грама)

Рендана кора од лимон(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Во тенџере сварете ја водата со шеќерот и варете додека шеќерот не се растопи.
  2. Потоа додајте гриз и мелени смокви.
  3. Убаво промешајте и додајте мелени ореви, какао и кора од лимон.
  4. Со добиената смеса филувајте ги готовите обланди и потоа исечете ги на коцки или праваголници.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: