Рецепти
Оброк салата Ана Ѓорова

Лесна и пријатна комбинација на тестенини, зеленчук и пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Органски интегрални тестенини(350 Грама)

Пилешки гради(200 Грама)

Морков(3 )

Тиквичка(1 )

Модар патлиџан(1 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Ставете го пилешкото месо да се свари заедно со морковот.
  2. Кога ќе биде готово, исцедете го и исечкајте го на коцкички.
  3. Во поголема тава загрејте масло и ставете ги исечканата тиквичка и модар патлиџан, па додајте го месото и морковот и налејте една чаша од водата во која се вареше месото и оставете сето тоа убаво да се динста.
  4. За тоа време ставете ги тестенините да се сварат.
  5. Кога течноста од месото и зеленчукот испарила, додајте ги готовите исцедени тестенини и ситно сечкан лук, сè убаво промешајте и сервирајте.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: