Рецепти
Оброк салата Ана Ѓорова

Лесна и пријатна комбинација на тестенини, зеленчук и пилешко месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Органски интегрални тестенини(350 Грама)

Пилешки гради(200 Грама)

Морков(3 )

Тиквичка(1 )

Модар патлиџан(1 )

Лук(2 Чешниња)

Маслиново масло(2 Кафени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 60 минути

  1. Ставете го пилешкото месо да се свари заедно со морковот.
  2. Кога ќе биде готово, исцедете го и исечкајте го на коцкички.
  3. Во поголема тава загрејте масло и ставете ги исечканата тиквичка и модар патлиџан, па додајте го месото и морковот и налејте една чаша од водата во која се вареше месото и оставете сето тоа убаво да се динста.
  4. За тоа време ставете ги тестенините да се сварат.
  5. Кога течноста од месото и зеленчукот испарила, додајте ги готовите исцедени тестенини и ситно сечкан лук, сè убаво промешајте и сервирајте.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: