Рецепти
Октопод во рерна Ана Ѓорова

Специјалитет од октопод зачинет со лук и со гарнир од компир за љубителите на морската храна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Октопод(1 поголем или неколку помали )

Сол

Вегета

Лук(неколку сечкани чешниња или лук во прав )

Компир

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 120 минути

  1. Октоподите се ставаат во експрес-лонец, се полеваат со вода и се варат 30-45 минути. Потоа лонецот се отвора и се остава малку да отстои.
  2. Се вадат октоподите и се ставаат во тава за печење (варени се кога месото им се раздвојува), се посолуваат и се зачинуваат со бибер и вегета.
  3. Во тавата со октоподите се сечка лук или се става лук во прав и се додава масло. Тавата се покрива со фолија и се става во рерна на 220°C околу 1 час.
  4. Посебно се варат компири, се посолуваат и зачинуваат, се попрскуваат со масло и се сервираат како гарнир со октоподите.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: