Рецепти
Омлет со печурки Ана Ристеска

Лесен омлет појадок со интересен сос од шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Павлака(200 Милилитри)

Путер(2 Супени лажици)

Млеко(150 Милилитри)

Јајце(4 )

Брашно(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(300 Грама)

Свеж сок од лимон(од 1 лимон )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Печурките исечете ги на тенки парчиња и полијте ги со сокот од лимон.
  2. Пржете ги на путер заедно со излупеното чешне лук. Додајте ги павлаката и магдоносот, па посолете ги и попиперете ги.
  3. Во еден сад изматете ги јајцата со млекото, брашното, солта и биберот.
  4. Намастете една тава и во неа сипете една црпалка од смесата, па пржете го омлетот на умерен оган.
  5. Кога ќе биде готов префрлете го во чинија, наполнете го со сосот од печурки и преклопете го, па сервирајте го додека е топол.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: