Рецепти
Омлет со печурки
Лесен омлет појадок со интересен сос од шампињони
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПојадокТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Павлака(200 Милилитри)
Путер(2 Супени лажици)
Млеко(150 Милилитри)
Јајце(4 )
Брашно(2 Супени лажици)
Лук(1 Чешне)
Сечкан магдонос(1 Супена лажица)
Свежи шампињони(300 Грама)
Свеж сок од лимон(од 1 лимон )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Печурките исечете ги на тенки парчиња и полијте ги со сокот од лимон.
- Пржете ги на путер заедно со излупеното чешне лук. Додајте ги павлаката и магдоносот, па посолете ги и попиперете ги.
- Во еден сад изматете ги јајцата со млекото, брашното, солта и биберот.
- Намастете една тава и во неа сипете една црпалка од смесата, па пржете го омлетот на умерен оган.
- Кога ќе биде готов префрлете го во чинија, наполнете го со сосот од печурки и преклопете го, па сервирајте го додека е топол.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во