Рецепти
Омлет со печурки Ана Ристеска

Лесен омлет појадок со интересен сос од шампињони

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Павлака(200 Милилитри)

Путер(2 Супени лажици)

Млеко(150 Милилитри)

Јајце(4 )

Брашно(2 Супени лажици)

Лук(1 Чешне)

Сечкан магдонос(1 Супена лажица)

Свежи шампињони(300 Грама)

Свеж сок од лимон(од 1 лимон )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Печурките исечете ги на тенки парчиња и полијте ги со сокот од лимон.
  2. Пржете ги на путер заедно со излупеното чешне лук. Додајте ги павлаката и магдоносот, па посолете ги и попиперете ги.
  3. Во еден сад изматете ги јајцата со млекото, брашното, солта и биберот.
  4. Намастете една тава и во неа сипете една црпалка од смесата, па пржете го омлетот на умерен оган.
  5. Кога ќе биде готов префрлете го во чинија, наполнете го со сосот од печурки и преклопете го, па сервирајте го додека е топол.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: