Рецепти
Омлет со печурки и чадена сланина Ана Ѓорова

Превкусен омлет за со чаша цеден сок од овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(150 Грама)

Димена сланина(150 Грама)

Путер(4 Супени лажици)

Јајце(10 )

Сол

Бибер

Свеж сок од лимон(неколку капки )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Печурките исечете ги на ливчиња, а чадената сланина на коцкички и пропржете ја сланината на 1 лажица путер во тава на оган.
  2. Печурките додајте ги во сланината откако малку ќе се потпржи, па заедно пржете ги 5 минути. Зачинете ги со сол, бибер и неколку капки сок од лимон.
  3. Јајцата изматете ги, додајте им 4 лажици вода и зачинете ги по вкус со сол и бибер.
  4. Путерот постепено загревајте го и во него испржете 4 омлети, еден по друг, па при крај омлетите наполнете ги со филот од пржени печурки и сланина и преклопете ги.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: