Рецепти
Омлет со печурки и чадена сланина Ана Ѓорова

Превкусен омлет за со чаша цеден сок од овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(150 Грама)

Димена сланина(150 Грама)

Путер(4 Супени лажици)

Јајце(10 )

Сол

Бибер

Свеж сок од лимон(неколку капки )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Печурките исечете ги на ливчиња, а чадената сланина на коцкички и пропржете ја сланината на 1 лажица путер во тава на оган.
  2. Печурките додајте ги во сланината откако малку ќе се потпржи, па заедно пржете ги 5 минути. Зачинете ги со сол, бибер и неколку капки сок од лимон.
  3. Јајцата изматете ги, додајте им 4 лажици вода и зачинете ги по вкус со сол и бибер.
  4. Путерот постепено загревајте го и во него испржете 4 омлети, еден по друг, па при крај омлетите наполнете ги со филот од пржени печурки и сланина и преклопете ги.

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: