Рецепти
Орев коцки Ана Ристеска

Лесни коцки од орев со чоколаден прелив како вкусен домашен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(200 грама + 18 супени лажици )

Масло(3 Чаша)

Млеко(4 Чаши)

Мелени ореви(7 Чаши)

Брашно(6 Чаши)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Вода(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(2 реда )

Маргарин(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат пенливо со шеќерот (200 грама), маслото, млекото, оревите (2 чаши), брашното и со прашокот за печиво.
  2. Смесата се истура во подлабок плех обложен со хартија и се пече во загреана рерна на 200 степени додека зарумени.
  3. Шеќерот се прелива во вода и се остава да се рестопи и да се свари сирупот. Потоа се додаваат чоколадото, маргаринот и мелените ореви, а штом ќе зоврие, се прелева врз испечениот колач.
  4. Се израмнува и се остава да се стегне. На крај колачот се сече на коцки.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: