Рецепти
Орев коцки Ана Ристеска

Лесни коцки од орев со чоколаден прелив како вкусен домашен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(3 )

Шеќер(200 грама + 18 супени лажици )

Масло(3 Чаша)

Млеко(4 Чаши)

Мелени ореви(7 Чаши)

Брашно(6 Чаши)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Вода(6 Супени лажици)

Црно чоколадо(2 реда )

Маргарин(125 Грама)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Јајцата се матат пенливо со шеќерот (200 грама), маслото, млекото, оревите (2 чаши), брашното и со прашокот за печиво.
  2. Смесата се истура во подлабок плех обложен со хартија и се пече во загреана рерна на 200 степени додека зарумени.
  3. Шеќерот се прелива во вода и се остава да се рестопи и да се свари сирупот. Потоа се додаваат чоколадото, маргаринот и мелените ореви, а штом ќе зоврие, се прелева врз испечениот колач.
  4. Се израмнува и се остава да се стегне. На крај колачот се сече на коцки.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: