Рецепти
Ориз со говедско и млад кромид Ана Ѓорова

Оризот може да го послужите како гарнир со јадењето или како главно јадење бидејќи е доста богато

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Масло(2 Супени лажици)

Лук(3 Чешниња)

Млад кромид(2 )

Чили пиперка(1 )

Зелена пиперка(1 )

Зелка(140-170 Грама)

Говедско месо(150-200 Грама)

Ориз(2-3 Чаши)

Јајце(2 )

Сол

Бибер

Соја сос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 90 минути

  1. Младиот кромид, лукот, пиперките и зелката ситно исечкајте ги (извадете ги семките и дршките од пиперките).
  2. Во тава на умерен оган загрејте лажица и пол масло и пропржете ги зеленчуците околу 1-2 минути додека малку да омекнат. Посолете ги.
  3. Говедското месо (претходно сварено) исечкајте го на коцки и додајте го со зеленчуците. Мешајте и кратко пропржете.
  4. Потоа додајте го и оризот (исто така претходно сварен), зачинете по вкус со уште сол и со бибер и додајте го соја сосот. Пржете уште неколку минути и мешајте.
  5. Смесата тргнете ја настрана во тавата, додајте 1/2 лажица масло кај празниот простор во тавата и додајте ги изматените јајца да се испржат.
  6. Пржените јајца измешајте ги со оризот и со месото и пржете уште неколку минути убаво да се соединат.
  7. На крај по вкус додајте уште сол, бибер, соја сос и веднаш сервирајте.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: