Рецепти
Овесни барови со смокви Ана Ѓорова

Вкусни непечени колачи што се одлични за ужина или за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сончоглед(4 Супени лажици)

Овесни снегулки(5 Супени лажици)

Кокос(4 Супени лажици)

Сусам(3 Супени лажици)

Ленено семе(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(100 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Смоква(6-8 свежи и зрели )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Семките од сончоглед потпечете ги во сува тава, па издробете ги со сукало.
  2. Сусамот исто така се потпекува, но внимавајте да не загори.
  3. Половина од чоколадото се сече ситно, а смоквите се лупат.
  4. Издробените семки од сончоглед, сусамот, сечканото чоколадо и смоквите се мешаат во подлабок сад.
  5. Се додаваат овесните снегулки, кокосот, ленот и медот, па со дланките се соединува смесата.
  6. Во четвртасто тавче се става хартија за печење, па смесата се префрла врз неа и се обликува во правоаголник со големина од 25х15 см и со дебелина од 1.5 см.
  7. Тавчето се става во ладилник и се остава да се стегне, а потоа колачот по желба се прелива со топено чоколадо и се сече на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: