Рецепти
Овесни барови со смокви Ана Ѓорова

Вкусни непечени колачи што се одлични за ужина или за појадок

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Сончоглед(4 Супени лажици)

Овесни снегулки(5 Супени лажици)

Кокос(4 Супени лажици)

Сусам(3 Супени лажици)

Ленено семе(1 Супена лажица)

Црно чоколадо(100 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Смоква(6-8 свежи и зрели )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Семките од сончоглед потпечете ги во сува тава, па издробете ги со сукало.
  2. Сусамот исто така се потпекува, но внимавајте да не загори.
  3. Половина од чоколадото се сече ситно, а смоквите се лупат.
  4. Издробените семки од сончоглед, сусамот, сечканото чоколадо и смоквите се мешаат во подлабок сад.
  5. Се додаваат овесните снегулки, кокосот, ленот и медот, па со дланките се соединува смесата.
  6. Во четвртасто тавче се става хартија за печење, па смесата се префрла врз неа и се обликува во правоаголник со големина од 25х15 см и со дебелина од 1.5 см.
  7. Тавчето се става во ладилник и се остава да се стегне, а потоа колачот по желба се прелива со топено чоколадо и се сече на парчиња.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: