Рецепти
Овесни колачиња Ана Ѓорова

Вкусна ужина во комбинација со чај

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Интегрално пченично брашно(1 Чаша)

Овесни снегулки(1 Чаша)

Прашок за печиво(1 Пакување)

Цимет(1 Прстофат)

Сол(1 Прстофат)

Кафеав шеќер(0.5 Кафена лажица)

Ванилин шеќер(1 Пакување)

Ореви(1 Шака)

Суво грозје(1 Шака)

Оризово млеко(3 Супени лажици)

Малтекс(2 Супени лажици)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Се комбинираат заедно пченичното брашно, овесните снегулки, прашокот за печиво, циметот, солта и се мешаат во сад за мешање.
  2. Во друг сад се комбинираат малтексот, шеќерот, оризовото млеко, ванилата и добро се измешуваат.
  3. Потоа двете смеси од двата сада се смешуваат и сето тоа добро се замесува.
  4. Се додаваат претходно сечканите ореви и сувото грозје, и повторно добро сè се меша.
  5. Врз тавата за печење, на која е ставена мрсна хартија за печење, со лажица се формираат колачињата и се печат во загреана рерна, околу дваесетина минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: