Рецепти
Овесни мафини со банана (детска кујна) Ана Ристеска

Здрави мафини кои ќе им бидат омилени на вашите деца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Зрела банана(2 )

Јајце(2 )

Јаворов сируп(1/3 Чаша)

Сол(1 Прстофат)

Прашок за печиво(2 Кафени лажици)

Екстракт од ванила(2 Кафени лажици)

Цимет(1 Супена лажица)

Грчки јогурт(1 Чаша)

Овесни снегулки(3 Чаши)

Млеко(1 Чаша)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Загрејте ја рерната на 180 степени.
  2. Две банани згмечете ги со вилушка или изблендирајте ги. Потоа додајте две јајца и изматете. Додајте го јаворовиот сируп, солта, прашокот за печење, екстракт од ванила, цимет и грчкиот јогурт и убаво измешајте.
  3. Додајте ги овесните снегулки и млекото, промешајте и оставете смесата малку да постои за овесот да омекне.
  4. Кошничи за мафини ставете ги во калапи за печење на мафини, секој калап наполнете го 3/4 со смесата. Одозгора ставете суви брусници, јаболка, боровници или ореви и печете ги мафините 30 минути.
  5. Оставете ги да се оладат 5 минути и послужете.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: