Рецепти
Овошен јогурт Ана Ристеска

Освежителен јогурт за разладување во летните горештини

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Вода(1 Литар)

Шеќер(16 Супени лажици)

Пудинг од ванила(2 Пакувања)

Јогурт(1 Литар)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помлаку од 20 минути

  1. Водата, шеќерот и двата пудинга се варат според упатството.
  2. Откако ќе се оладат, се истура јогуртот кој претходно стоел во фрижидер и убаво се промешува.
  3. Се додава исечкано овошје и се служи ладен.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: