Рецепти
Oвошна ролат торта
Лесен и брз овошен ролат што може да го подготвите со комбинација на омиленото сезонско овошје
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Јајце(4 )
Шеќер(200 Грама)
Брашно(150 Грама)
Пудинг од ванила(40 Грама)
Млеко(5 Децилитри)
Шлаг крем ванила(200 Грама)
Газирана вода(200 Милилитри)
Рибизли(100 Грама)
Капини(100 Грама)
Малини(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Белките се матат со шеќерот, постепено се додаваат жолчките и се мати без прекинување.
- Се додава брашно и смесата се истура во подмачкан плех.
- Се пече на 180 степени, околу 10-15 минути.
- Готовата кора се префрла на мокра крпа и се витка во ролат.
- Се вари пудингот.
- Шлагот се мати со кисела вода и се соединува со пудингот.
- Кората се мачка со филот од пудинг, врз него се редат парчиња овошје и се витка во ролат.
- Ролатот се филува со преостанатиот фил и се декорира со овошје.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во