Рецепти
Oвошна ролат торта Ана Ѓорова

Лесен и брз овошен ролат што може да го подготвите со комбинација на омиленото сезонско овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(200 Грама)

Брашно(150 Грама)

Пудинг од ванила(40 Грама)

Млеко(5 Децилитри)

Шлаг крем ванила(200 Грама)

Газирана вода(200 Милилитри)

Рибизли(100 Грама)

Капини(100 Грама)

Малини(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Белките се матат со шеќерот, постепено се додаваат жолчките и се мати без прекинување.
  2. Се додава брашно и смесата се истура во подмачкан плех.
  3. Се пече на 180 степени, околу 10-15 минути.
  4. Готовата кора се префрла на мокра крпа и се витка во ролат.
  5. Се вари пудингот.
  6. Шлагот се мати со кисела вода и се соединува со пудингот.
  7. Кората се мачка со филот од пудинг, врз него се редат парчиња овошје и се витка во ролат.
  8. Ролатот се филува со преостанатиот фил и се декорира со овошје.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: