Рецепти
Oвошна ролат торта Ана Ѓорова

Лесен и брз овошен ролат што може да го подготвите со комбинација на омиленото сезонско овошје

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(4 )

Шеќер(200 Грама)

Брашно(150 Грама)

Пудинг од ванила(40 Грама)

Млеко(5 Децилитри)

Шлаг крем ванила(200 Грама)

Газирана вода(200 Милилитри)

Рибизли(100 Грама)

Капини(100 Грама)

Малини(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Белките се матат со шеќерот, постепено се додаваат жолчките и се мати без прекинување.
  2. Се додава брашно и смесата се истура во подмачкан плех.
  3. Се пече на 180 степени, околу 10-15 минути.
  4. Готовата кора се префрла на мокра крпа и се витка во ролат.
  5. Се вари пудингот.
  6. Шлагот се мати со кисела вода и се соединува со пудингот.
  7. Кората се мачка со филот од пудинг, врз него се редат парчиња овошје и се витка во ролат.
  8. Ролатот се филува со преостанатиот фил и се декорира со овошје.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: