Рецепти
Падобранци од кокос Ана Ристеска

Омилените падобранци во една поинаква варијанта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Се мати цврст снег од белки. Се додава 200 грама шеќер во прав, се мати и потоа се додава кокос.
  2. Плехот се подмачкува со путер, се посипува со брашно и со лажичка се вадат пуслици.
  3. Се печат на умерена температура, а потоа се оставаат да се оладат.
  4. Во меѓувреме, на пареа се вари јајце со 100 грама шеќер во прав. Се додава растопено чоколадо и кога смесата ќе се згусне се остава да се олади па дури потоа се додава убаво изматен путер.
  5. По две пуслички се спојуваат со подготвениот прелив.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: