Рецепти
Падобранци од кокос Ана Ристеска

Омилените падобранци во една поинаква варијанта

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути

  1. Се мати цврст снег од белки. Се додава 200 грама шеќер во прав, се мати и потоа се додава кокос.
  2. Плехот се подмачкува со путер, се посипува со брашно и со лажичка се вадат пуслици.
  3. Се печат на умерена температура, а потоа се оставаат да се оладат.
  4. Во меѓувреме, на пареа се вари јајце со 100 грама шеќер во прав. Се додава растопено чоколадо и кога смесата ќе се згусне се остава да се олади па дури потоа се додава убаво изматен путер.
  5. По две пуслички се спојуваат со подготвениот прелив.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: