Рецепти
Падобранци од кокос
Омилените падобранци во една поинаква варијанта
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Шеќер во прав(300 Грама)
Кокосови снегулки(200 Грама)
Белка од јајце(4 )
Путер(100 Грама)
Црно чоколадо(8 Парчиња)
Јајце(1 )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 45 минути
- Се мати цврст снег од белки. Се додава 200 грама шеќер во прав, се мати и потоа се додава кокос.
- Плехот се подмачкува со путер, се посипува со брашно и со лажичка се вадат пуслици.
- Се печат на умерена температура, а потоа се оставаат да се оладат.
- Во меѓувреме, на пареа се вари јајце со 100 грама шеќер во прав. Се додава растопено чоколадо и кога смесата ќе се згусне се остава да се олади па дури потоа се додава убаво изматен путер.
- По две пуслички се спојуваат со подготвениот прелив.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во