Рецепти
Палента на оригинален начин Ана Ристеска

Вегетаријански рецепт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченка(400 Грама)

Вода(1 Литар)

Сол(1 Кафена лажица)

Коцка за супа од зеленчук(2 )

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Мајоран во прав(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Ставете ги зачините во вода и зовријте ја.
  2. Во меѓувреме сомелете ја пченката и мешајќи додавајте ја во супата што врие.
  3. Варете ја супата на тивок оган додека не се претвори во густа каша.
  4. Оставете ја кашата на топла рингла да стои уште 20 минути. Палентата може да ја комбинирате со варен зеленчук или печурки.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: