Рецепти
Панцероти со мармалад (посно) Ана Ѓорова

Домашно, благо печиво за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Вода(400 Милилитри)

Квасец(1 )

Шеќер(150 Грама)

Масло(350 Грама)

Џем од јагоди(или друг по желба )

Шеќер во прав(150 грама за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во млаката вода додајте го квасецот и оставете го да стаса. Кога квасецот е готов, истурете го во брашното.
  2. Додајте шеќер и масло, па замесете тесто. Оставете го да стасува 30 минути на топло, па потоа размесете го.
  3. Расукајте кора дебела колку еден прст и со калапче или со чаша вадете тркалезни форми. Во средишниот дел ставете мармалад и превиткајте го крукчето на половина.
  4. Притиснете на краевите со виљушка. Веднаш наредете ги во тава, претходно премачкана, и печете ги во загреана рерна на 150 степени.
  5. Откако ќе заруменат, извадете ги од плехот и веднаш извалкајте ги во шеќер во прав.
Сиров чоколаден тарт
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Бели топчиња
Колач со круши и бадеми
Оревки
Сусам топчиња
Колачиња зелени елки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Интегрален колач од јаболки
Кростата од бадеми со мармалад
Торта фантазија
Ролат со кокос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: