Рецепти
Панцероти со мармалад (посно)
Домашно, благо печиво за одличен десерт
ТИП НА РЕЦЕПТ
ДесертТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
10 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Брашно(1 Килограм)
Вода(400 Милилитри)
Квасец(1 )
Шеќер(150 Грама)
Масло(350 Грама)
Џем од јагоди(или друг по желба )
Шеќер во прав(150 грама за валкање )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Во млаката вода додајте го квасецот и оставете го да стаса. Кога квасецот е готов, истурете го во брашното.
- Додајте шеќер и масло, па замесете тесто. Оставете го да стасува 30 минути на топло, па потоа размесете го.
- Расукајте кора дебела колку еден прст и со калапче или со чаша вадете тркалезни форми. Во средишниот дел ставете мармалад и превиткајте го крукчето на половина.
- Притиснете на краевите со виљушка. Веднаш наредете ги во тава, претходно премачкана, и печете ги во загреана рерна на 150 степени.
- Откако ќе заруменат, извадете ги од плехот и веднаш извалкајте ги во шеќер во прав.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во