Рецепти
Панцероти со мармалад (посно) Ана Ѓорова

Домашно, благо печиво за одличен десерт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Вода(400 Милилитри)

Квасец(1 )

Шеќер(150 Грама)

Масло(350 Грама)

Џем од јагоди(или друг по желба )

Шеќер во прав(150 грама за валкање )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Во млаката вода додајте го квасецот и оставете го да стаса. Кога квасецот е готов, истурете го во брашното.
  2. Додајте шеќер и масло, па замесете тесто. Оставете го да стасува 30 минути на топло, па потоа размесете го.
  3. Расукајте кора дебела колку еден прст и со калапче или со чаша вадете тркалезни форми. Во средишниот дел ставете мармалад и превиткајте го крукчето на половина.
  4. Притиснете на краевите со виљушка. Веднаш наредете ги во тава, претходно премачкана, и печете ги во загреана рерна на 150 степени.
  5. Откако ќе заруменат, извадете ги од плехот и веднаш извалкајте ги во шеќер во прав.
Весела торта
Пуслици со ореви
Посни медени колачи
Суви колачи со лешници
Овошна векна
Колач од дуњи
Шеќерни јаболки
Лимон-колач
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Туткана гибаница
Посен колач со кафе
Посен колач со мармалад од сливи
Колач со медени срца
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Бисквит торта со јаболки
Пудинг колач со јаболки
Колач од моркови со крем
Чоколаден колач со јаболки и ореви
Еврејски колач
Француски штангли
Штангли со костен и чоколадо
Алегро колач
Бабин колач со јаболко
Блум штангли
Шербет пита со јаболки
Баклава со рогач и јаболки
Улутма од ореви
Лешник коцки

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: