Рецепти
Парена торта со гриз Ана Ристеска

Лесен и вкусен десерт што одлично оди со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(20 Супени лажици)

Масло(20 Супени лажици)

Млеко(20 Супени лажици)

Гриз(250 Грама)

Брашно(20 Супени лажици)

Сечкани ореви(10 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(3 чаши (за шербетот) )

Вода(3 чаши (за шербет) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата, шеќерот, маслото, млекото, гризот, брашното, сечканите ореви и прашокот за печиво добро се соединуваат во сад за да се добие хомогена смеса.
  2. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се пече на 200 степени.
  3. Во меѓувреме во тенџере се варат водата и шеќерот
  4. Потоа се попарува ладната торта со млак шербет.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: