Рецепти
Парена торта со гриз Ана Ристеска

Лесен и вкусен десерт што одлично оди со топка сладолед од ванила

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Јајце(5 )

Шеќер(20 Супени лажици)

Масло(20 Супени лажици)

Млеко(20 Супени лажици)

Гриз(250 Грама)

Брашно(20 Супени лажици)

Сечкани ореви(10 Супени лажици)

Прашок за печиво(1 )

Шеќер(3 чаши (за шербетот) )

Вода(3 чаши (за шербет) )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Јајцата, шеќерот, маслото, млекото, гризот, брашното, сечканите ореви и прашокот за печиво добро се соединуваат во сад за да се добие хомогена смеса.
  2. Смесата се претура во намастен огноотпорен сад и се пече на 200 степени.
  3. Во меѓувреме во тенџере се варат водата и шеќерот
  4. Потоа се попарува ладната торта со млак шербет.
Посни колачи со локум
Баклава со јаболки
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пита со карамелизирана тиква
Евтин колач со јаболко (посно)
Колач со круши и бадеми
Цимет ѕвездички
Интегрален колач од јаболки
Торта фантазија
Ролат со кокос
Расолница
Куглов со ореви и чоколадо
Чоколадни кроасани
Рум касато
Торта со цели печени јаболки
Посен колач со јаболко и банана
Кокос коцки
Колач со јаболко
Колач со три слоја
Бели колачиња (посно)
Урма торта со ореви
Посен куглов со суво овошје
Таан баклава
Печени пирошки
Колач со јаболки и ореви
Англиска пита со бадеми
Вештерски прсти
Чоколадна парфе торта со ореви

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: