Рецепти

Паштета од маслинки и бадеми
Оваа паштета може да ја користите како подлога за пица или да ја мачкате на леб, како додаток за шпагети или како намаз за брускети. Уживајте.
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
2 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Црни маслинки(1 Шака)
Зелени маслинки(1 Шака)
Бадеми(1 Шака)
Маслиново масло(1 Чаша)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути
- Најпрво исчистете ги црните маслинки од семките.
- Измешајте ги маслинките и претходно обарените и излупени бадеми и почнете да ги блендирате додека не добиете една хомогена смеса, а потоа додајте го биберот и маслото и повторно промешајте.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во