Рецепти
Пастрмајлии со бифтек Ана Ѓорова

Вкусна домашна пастрмајлија

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Квасец(1 )

Сол(2 лажички (за тестото) )

Говедски бифтек(300 Грама)

Јајце(3 )

Свинска маст(2 Супени лажици)

Сол

Вегета

Црвен пипер

Магдонос

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, солта, квасецот и млака вода, па откако добро ќе се измеси, се дели на шест топчиња.
  2. Топчињата тесто се оставаат да стасаат.
  3. Откако ќе стасаат, се развлекуваат како чамец со тоа што краевите ќе им бидат малку поткренати.
  4. Така приготвените парчиња тесто се редат на тепсија подмачкана со масло.
  5. Бифтекот се сечка на ситни коцкички, се зачинува со сите зачини и потоа се става врз пастрмајлиите.
  6. Врз бифтекот потоа се става насекаде по малку свинска маст.
  7. Така приготвените пастрмајлии се печат во загреана рерна на 250 степени, околу 15 минути.
  8. Врз пастрмајлиите се полеваат изматените јајца со малку сол, па се враќаат во рерната да се допечат.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: