Рецепти
Пастрмка на кајмак Ана Ристеска

Лесен ручек од пастрмка на малку поинаков начин кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрма(2 )

Кајмак(250 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Брашно(100 Грама)

Црвен вински оцет(30 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Пастрмката ја сечеме на половина по должина. Ги отсекуваме главата, перките и опашката. Ги отстрануваме коските.
  2. Филетите пастрмка ги сечеме на парчиња. Зачинуваме со сол и бибер од двете страни и ги оставаме парчињата на чинија за да впијат од зачините.
  3. Во тава на оган топиме 150 г кајмак. Парчињата риба ги обелуваме со брашното и ги пржиме на растопениот кајмак во тавата на оган. Откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме на чинија.
  4. Во тенџере на оган го топиме преостанатиот кајмај и со лажица го нанесуваме на пастрмката.
  5. Во дрвен сад за толчење ги ставаме чешнињата лук, посолуваме и го толчиме лукот. Го додаваме оцетот, промешуваме и го нанесуваме лукот со оцет на пастрмката.
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Пилешка тава со сланина
Сусам топчиња
Динстано месо со печурки
Рибја чорба од ослич
Пилешко со лимон
Потпечена зелка со наут
Крем салата со колбаси
Триаголници со јаболки и ореви
Рум касато
Корнфлекс пита
Пилешка мусака со сос од рузмарин
Солен куглов со шунка
Колач со три слоја
Пита масленица
Брза салата од брокула
Свинско со свежи буковки
Јагнешко печено со пиво
Риба полнета со праз (посно)
Обланди со бисквити и чоколадо
Коцки со какао
Солени бомбици со маслинки
Чоколадни урми
Бела салата
Полнет крап во рерна
Коцки од гриз и праз
Пита со месо и ајвар
Погача со кулен

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: