Рецепти
Пастрмка на кајмак Ана Ристеска

Лесен ручек од пастрмка на малку поинаков начин кој сигурно ќе ви се допадне

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пастрма(2 )

Кајмак(250 Грама)

Лук(5 Чешниња)

Брашно(100 Грама)

Црвен вински оцет(30 Милилитри)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 20 минути

  1. Пастрмката ја сечеме на половина по должина. Ги отсекуваме главата, перките и опашката. Ги отстрануваме коските.
  2. Филетите пастрмка ги сечеме на парчиња. Зачинуваме со сол и бибер од двете страни и ги оставаме парчињата на чинија за да впијат од зачините.
  3. Во тава на оган топиме 150 г кајмак. Парчињата риба ги обелуваме со брашното и ги пржиме на растопениот кајмак во тавата на оган. Откако ќе поруменат од двете страни ги ставаме на чинија.
  4. Во тенџере на оган го топиме преостанатиот кајмај и со лажица го нанесуваме на пастрмката.
  5. Во дрвен сад за толчење ги ставаме чешнињата лук, посолуваме и го толчиме лукот. Го додаваме оцетот, промешуваме и го нанесуваме лукот со оцет на пастрмката.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: