Рецепти
Пченица во шлаг Ана Ѓорова

Варена пченица во шлаг, мед, цимет и мелени ореви. Совршена и ароматична ужинка.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пченица во зрна(150 Грама)

Мед(1 Супена лажица)

Суво грозје(2 Супени лажици)

Цимет(1 Кафена лажица)

Рендана кора од портокал(2 Супени лажици)

Шлаг во прав(1 Пакување)

Мелени ореви(50 Грама)

Малини(0.5 Шака)

Капини(0.5 Шака)

Боровница(0.5 Шака)

Чоколадни трошки(1 Шака)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Пченица потопете ја и оставете да отстои преку ноќ, а потоа сварете ја.
  2. Кога ќе омекне, исцедете ја, додајте мед, суво грозје, цимет и рендана кора од портокал и убаво промешајте.
  3. Шлагот подгответе го според упатството на пакувањето, а потоа помешајте го со варената пченица, посипете мелени ореви и украсете со шумски плодови и чоколадни трошки.
  4. Ставете ја пченицата во фрижидер еден час да се олади и сервирајте ја во мали стаклени чинии.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: