Рецепти
Печена тиква со киноа зрна Ана Ѓорова

Здрава, вегетаријанска вечера за двајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Преполовете ја тиквата, извадете ѝ ги семките и издлабете ѝ ја внатрешноста сосема малку со остар нож.
  3. Ставете ги преполовените парчиња во плех врз намастена хартија за печење. Попрскајте ги со малку маслиново масло, зачинете ги со сол и бибер и наросете оригано.
  4. Ставете ги да се печат во загреаната рерна, околу 40 минути. Извадете од рерна и врз тавата од страна ставете ја исечканата пиперка и печете уште 10 минути.
  5. Измешајте ги киноа зрната со фета сирењето, претходно печените борови ореви, изренданиот морков, сок од половина лимон, исечканите црни маслинки и исечканиот млад кромид. Додајте ги и испечените парчиња пиперка.
  6. Печената тиква наполнете ја со филот од киноа зрна, вратете уште 10 минути во рерна и послужете ја топла.
Салата со соја и шампињони
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Пита со карамелизирана тиква
Чорба без масло
Крокети од тиква и пармезан
Тарт со праз
Вегетаријански плескавици
Посна сарма со праз и шампињони
Топчиња од палента
Топчиња од зеленчук
Чоколадни бомбици со авокадо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Шеќерни јаболки
Сос од грав и лук
Блага тиква со мед и ореви (посно)
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Салата со карфиол и маслинки
Крем чорба од зеленчук
Топчиња со блитва
Чорба со блитва и кисела павлака
Проја мафини со брокула
Чорба со кисели краставички
Овесни колачиња со цимет и мед
Мафини со рибизли
Чорба со шампињони и кисела павлака

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: