Рецепти
Печена тиква со киноа зрна Ана Ѓорова

Здрава, вегетаријанска вечера за двајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Преполовете ја тиквата, извадете ѝ ги семките и издлабете ѝ ја внатрешноста сосема малку со остар нож.
  3. Ставете ги преполовените парчиња во плех врз намастена хартија за печење. Попрскајте ги со малку маслиново масло, зачинете ги со сол и бибер и наросете оригано.
  4. Ставете ги да се печат во загреаната рерна, околу 40 минути. Извадете од рерна и врз тавата од страна ставете ја исечканата пиперка и печете уште 10 минути.
  5. Измешајте ги киноа зрната со фета сирењето, претходно печените борови ореви, изренданиот морков, сок од половина лимон, исечканите црни маслинки и исечканиот млад кромид. Додајте ги и испечените парчиња пиперка.
  6. Печената тиква наполнете ја со филот од киноа зрна, вратете уште 10 минути во рерна и послужете ја топла.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: