Рецепти
Печена тиква со киноа зрна Ана Ѓорова

Здрава, вегетаријанска вечера за двајца

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Загрејте ја рерната на 200°C.
  2. Преполовете ја тиквата, извадете ѝ ги семките и издлабете ѝ ја внатрешноста сосема малку со остар нож.
  3. Ставете ги преполовените парчиња во плех врз намастена хартија за печење. Попрскајте ги со малку маслиново масло, зачинете ги со сол и бибер и наросете оригано.
  4. Ставете ги да се печат во загреаната рерна, околу 40 минути. Извадете од рерна и врз тавата од страна ставете ја исечканата пиперка и печете уште 10 минути.
  5. Измешајте ги киноа зрната со фета сирењето, претходно печените борови ореви, изренданиот морков, сок од половина лимон, исечканите црни маслинки и исечканиот млад кромид. Додајте ги и испечените парчиња пиперка.
  6. Печената тиква наполнете ја со филот од киноа зрна, вратете уште 10 минути во рерна и послужете ја топла.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: