Рецепти
Печена тиква со ореви и мед Ана Ѓорова

Печена тиква, полнета со ореви, суво овошје и мед – рецепт кој мора да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 170 минути

  1. Исечете го капакот на тиквата со дршката и издлабете ѝ ја внатрешноста. Извадете ѝ ги семките.
  2. Исечкајте го сувото овошје и јатките, па измешајте ги во сад со медот, румот и циметот. Промешајте добро.
  3. Со смесата наполнете ја тиквата, ставете ја во огноотпорен сад и одозгора добро обвиткајте ја со алуминиумска фолија.
  4. Печете ја тивката во загреана рерна на 200°C околу два часа, па после извадете ја од рерна, отстранете ја фолијата и печете уште 30 минути.
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Колачиња зелени елки
Кростата од бадеми со мармалад
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Колач со рогач
Благи кифлички со вино
Тробоен куглов
Ролнички со соја, праз и печурки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Највкусни крофни
Штрудлички со јаболко (посно)
Посен колач со јаболки и рум
Обланди со бисквити и чоколадо
Чоколадни урми
Нескафе бомбици
Ролат со урми
Овесни колачиња со цимет и мед
Солени крофни
‘Ржан леб со семки од тиква
Колач со јаболки и бадеми
Крем бомбици
Куглоф со три фила
Овошен колач
Бајадера од урми и кикирики
Колач со млеко од соја
Брз колач со јаболко
Сочен чоколаден колач

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: