Рецепти
Печена тиква со ореви и мед Ана Ѓорова

Печена тиква, полнета со ореви, суво овошје и мед – рецепт кој мора да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 170 минути

  1. Исечете го капакот на тиквата со дршката и издлабете ѝ ја внатрешноста. Извадете ѝ ги семките.
  2. Исечкајте го сувото овошје и јатките, па измешајте ги во сад со медот, румот и циметот. Промешајте добро.
  3. Со смесата наполнете ја тиквата, ставете ја во огноотпорен сад и одозгора добро обвиткајте ја со алуминиумска фолија.
  4. Печете ја тивката во загреана рерна на 200°C околу два часа, па после извадете ја од рерна, отстранете ја фолијата и печете уште 30 минути.
Весела торта
Пача
Посна сарма со праз и шампињони
Највкусни крофни
Свинско со пиво и со рузмарин
Печен ролат од свинско каре
Кростата со рикота и чоколадо
Мешана тава со месо и печурки
Свинско печено во маринада
Јунешки гулаш во црвено вино
Суви смокви
Карамелизирани смокви
Пијана скуша
Ребра со виски сос
Летен ѓувеч
Торта од лимон и боровници
Мини чизкејк со јогурт
Пилешки ражничи на хавајски начин
Полнети погачки со виршли
Леден чај
Тава со модри патлиџани
Ролат погача
Лиснати погачки
Грне од месо и зеленчук
Полнето пиле
Ребра во сос од виски
Полнето пиле со ориз
Тава зајачко со зеленчук
Билјаши
Ролат штрудли со афион

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: