Рецепти
Печена тиква со ореви и мед Ана Ѓорова

Печена тиква, полнета со ореви, суво овошје и мед – рецепт кој мора да го испробате

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 170 минути

  1. Исечете го капакот на тиквата со дршката и издлабете ѝ ја внатрешноста. Извадете ѝ ги семките.
  2. Исечкајте го сувото овошје и јатките, па измешајте ги во сад со медот, румот и циметот. Промешајте добро.
  3. Со смесата наполнете ја тиквата, ставете ја во огноотпорен сад и одозгора добро обвиткајте ја со алуминиумска фолија.
  4. Печете ја тивката во загреана рерна на 200°C околу два часа, па после извадете ја од рерна, отстранете ја фолијата и печете уште 30 минути.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: