Рецепти
Печени лепчиња „каскада“ Ана Ѓорова

Рецепт за кога имате стар леб кој не сакате да го фрлите, а е многу вкусен и сочен во оваа комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(10 Парчиња)

Јајце(30 )

Млеко(300 Милилитри)

Сирење(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Чајна(10 Парчиња)

Кашкавал(10 Парчиња)

Сол

Бибер

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата, па се додаваат павлаката, сирењето или урдата, млекото и зачините по вкус.
  2. Тепсијата се премачкува со масло, лепчињата се потопуваат во претодно подготвената смеса и им се става по едно парче кашкавал на секое лепче и едно парче чајна салама.
  3. Лепчињата наредете ги скалесто во тавчето и потоа прелијте ги со преостаната смеса од јајцата.
  4. Печете ги во загреана рерна на 200°C додека убаво заруменат.
Кесадии со туна
Ориз со печурки
Просо со брокула (посно)
Сикма
Фритата со домат, туна и сирење
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Потпечена блитва со сирење
Палачинки со туна
Октопод со компири и лимон
Кускус со риба
Палачинки со зеленчук
Сендвичи со туна и сос од маслинки
Тарт со тиквички
Плескавици од компири
Сендвичи од палента
Брускети со тиквички
Пикантни брускети
Тиквички со павлака и лук
Палачинки со тиквички
Запиеканка со печурки ( Zapiekanka z pieczarkami )
Кремасто рижото со тиквички
Полнети пиперки со кускус
Кнедли со млеко (Kluski z mlekiem)
Солен колач со зеленчуци
Солен колач од туна
Клуб сендвич
Рижото со домати и маслинки
Вегетаријански тортиљи
Кускус со спанаќ
Киноа со зеленчук

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: