Рецепти
Печени лепчиња „каскада“ Ана Ѓорова

Рецепт за кога имате стар леб кој не сакате да го фрлите, а е многу вкусен и сочен во оваа комбинација

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Леб(10 Парчиња)

Јајце(30 )

Млеко(300 Милилитри)

Сирење(200 Грама)

Павлака(200 Грама)

Чајна(10 Парчиња)

Кашкавал(10 Парчиња)

Сол

Бибер

Суво оригано

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Во подлабок сад се матат јајцата, па се додаваат павлаката, сирењето или урдата, млекото и зачините по вкус.
  2. Тепсијата се премачкува со масло, лепчињата се потопуваат во претодно подготвената смеса и им се става по едно парче кашкавал на секое лепче и едно парче чајна салама.
  3. Лепчињата наредете ги скалесто во тавчето и потоа прелијте ги со преостаната смеса од јајцата.
  4. Печете ги во загреана рерна на 200°C додека убаво заруменат.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: