Рецепти
Печени лепчиња „каскада“
Рецепт за кога имате стар леб кој не сакате да го фрлите, а е многу вкусен и сочен во оваа комбинација
ТИП НА РЕЦЕПТ
ВечераТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
5 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Леб(10 Парчиња)
Јајце(30 )
Млеко(300 Милилитри)
Сирење(200 Грама)
Павлака(200 Грама)
Чајна(10 Парчиња)
Кашкавал(10 Парчиња)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Во подлабок сад се матат јајцата, па се додаваат павлаката, сирењето или урдата, млекото и зачините по вкус.
- Тепсијата се премачкува со масло, лепчињата се потопуваат во претодно подготвената смеса и им се става по едно парче кашкавал на секое лепче и едно парче чајна салама.
- Лепчињата наредете ги скалесто во тавчето и потоа прелијте ги со преостаната смеса од јајцата.
- Печете ги во загреана рерна на 200°C додека убаво заруменат.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во