Рецепти
Печени пилешки стекови со фил
Брз и лесен рецепт за вкусно печено пилешко во сос од кисели краставички, печурки и кашкавал
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(500 Грама)
Сенф(1 Супена лажица)
Кашкавал(50 Грама)
Свежи шампињони(50 Грама)
Шунка(50 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Пилешките стекови се премачкуваат со сенф.
- Се редат во огноотпорен сад, се додаваат сечканите краставички, ситно исечканата шунка, печурките и ренданиот кашкавал.
- Садот се прекрива со фолија и се пече во загреана рерна на 240 степени, 20-25 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во