Рецепти
Печени пирошки Ана Ѓорова

Одлични за секакви пригоди како вкусно предјадење

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(1 Килограм)

Јајце(3 )

Масло(2 Чаши)

Квасец(2 коцки свеж )

Млеко(1/2 Литар)

Сол(2 Кафени лажици)

Кашкавал(200 Грама)

Шунка(200 Грама)

Суво оригано

Кечап

Маргарин(250 Грама)

Лебни трошки(200 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Се замесува тесто од брашното, јајцата, маслото, квасецот, млекото и 2 лажички сол и се остава добро да стаса.
  2. Фил: се мешаат сечканите кашкавал и шунка на коцки со кечап по желба и со оригано.
  3. Потоа се дели на 60 топчиња со големина на орев.
  4. Секое топче се плеска на дланката и се става по 1 лажиче од филот. Се поклопува тестото и се формира топче.
  5. Откако ќе се направат, топчињата се потопуваат во растопениот маргарин, а потоа во лебни трошки и се редат во подмачкан плех.
  6. Истото се повторува со сите топчиња и се печат во загреана рерна на 200 степени додека да заруменат.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Весела торта
Тарт со џем од малини
Дроб во кошулица
Пита со блитва и со коприва
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Пита со карамелизирана тиква
Динстано месо со печурки
Лут зелник
Лазањи со болоњезе сос
Тарт со вишни
Кнедли од џигер
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Пита со кисела зелка
Пача
Триаголници со јаболки и ореви
Посна сарма со праз и шампињони
Домашна пита со зелка (посно)
Тробоен куглов
Селско месо со чадено свинско
Свинско со праз
Печени компири со говедско месо
Колач од дуњи
Ролнички со соја, праз и печурки
Кокос коцки
Лимон-колач
Штрудлички со јаболко (посно)
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: