Рецепти
Печени полнети печурки Ана Ѓорова

Вкусно мезе од полнети печурки со месо и павлака за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(700 Грама)

Колбас(лути, суви, 200 грама )

Павлака(1 Децилитар)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните измијте ги, исечете им ги дршките, издлабете ги со тоа што ќе им останат само капите.
  2. Лутите, суви колбаси исечете ги на коцки и измешајте ги со павлаката и ренданиот кашкавал.
  3. Потоа посолете ги печурките и во секоја капа ставете по една лажица од филот.
  4. Печете ги во загреана рерна на 150 степени околу 15 минути.
  5. Декорирајте ги со магдонос и послужете ги со дрвени чечкалици за мезе.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: