Рецепти
Печени полнети печурки Ана Ѓорова

Вкусно мезе од полнети печурки со месо и павлака за вашите гости

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(700 Грама)

Колбас(лути, суви, 200 грама )

Павлака(1 Децилитар)

Кашкавал(100 Грама)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Шампињоните измијте ги, исечете им ги дршките, издлабете ги со тоа што ќе им останат само капите.
  2. Лутите, суви колбаси исечете ги на коцки и измешајте ги со павлаката и ренданиот кашкавал.
  3. Потоа посолете ги печурките и во секоја капа ставете по една лажица од филот.
  4. Печете ги во загреана рерна на 150 степени околу 15 минути.
  5. Декорирајте ги со магдонос и послужете ги со дрвени чечкалици за мезе.
Пита со блитва и со коприва
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Посни крокети со спанаќ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лут зелник
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Пача
Пинџур со суви везени пиперки
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Топчиња од зеленчук
Ролнички со соја, праз и печурки
Праз во рерна со козјо сирење
Печен карфиол со сладок компир
Похувани буковки
Ќофтиња од карфиол
Туткана гибаница
Крем чорба од зеленчук
Солен куглов со шунка
Пита масленица
Куглов погача со сирење
Топчиња со блитва
Солени бомбици од сирење
Бабини кифлички

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: