Рецепти
Печени полнети печурки
Вкусно мезе од полнети печурки со месо и павлака за вашите гости
ТИП НА РЕЦЕПТ
ПредјадењеТИП НА КУЈНА
ЕвропскиКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
8 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Свежи шампињони(700 Грама)
Колбас(лути, суви, 200 грама )
Павлака(1 Децилитар)
Кашкавал(100 Грама)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 30 минути
- Шампињоните измијте ги, исечете им ги дршките, издлабете ги со тоа што ќе им останат само капите.
- Лутите, суви колбаси исечете ги на коцки и измешајте ги со павлаката и ренданиот кашкавал.
- Потоа посолете ги печурките и во секоја капа ставете по една лажица од филот.
- Печете ги во загреана рерна на 150 степени околу 15 минути.
- Декорирајте ги со магдонос и послужете ги со дрвени чечкалици за мезе.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во