Рецепти
Печени смокви со сирење Ана Ѓорова

Печени смокви со горгонзола и маскарпоне сирење. Поинакво предјадење кое ќе Ве изненади со својот необичен вкус.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(4 )

Горгонзола(150 Грама)

Маскарпоне сирење(75 Грама)

Балсамико оцет(1 Децилитар)

Масло(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Мед(2 Супени лажици)

Лимон(0.5 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите измијте ги убаво, не ги лупете, исечете ги на половина и ставете ги во огноотпорен сад. Додајте им малку масло, мед и сок од половина лимон и ставете да се печат на загреана рерна од 25о степени околу 5 минути.
  2. Горгонзолата посолете ја и забиберете ја, а потоа измешајте со маскарпоне сирењето.
  3. Извадете ги смоквите од рерна, нанесете врз секое парче од сирењето и печете повторно додека сирењето не се истопи и смоквите не омекнат.
  4. Пред послужување, врз парчињата смокви со сирење нанесете балсамико оцет.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: