Рецепти
Печени смокви со сирење Ана Ѓорова

Печени смокви со горгонзола и маскарпоне сирење. Поинакво предјадење кое ќе Ве изненади со својот необичен вкус.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Смоква(4 )

Горгонзола(150 Грама)

Маскарпоне сирење(75 Грама)

Балсамико оцет(1 Децилитар)

Масло(1 Кафена лажица)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

Мед(2 Супени лажици)

Лимон(0.5 )

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 30 минути

  1. Смоквите измијте ги убаво, не ги лупете, исечете ги на половина и ставете ги во огноотпорен сад. Додајте им малку масло, мед и сок од половина лимон и ставете да се печат на загреана рерна од 25о степени околу 5 минути.
  2. Горгонзолата посолете ја и забиберете ја, а потоа измешајте со маскарпоне сирењето.
  3. Извадете ги смоквите од рерна, нанесете врз секое парче од сирењето и печете повторно додека сирењето не се истопи и смоквите не омекнат.
  4. Пред послужување, врз парчињата смокви со сирење нанесете балсамико оцет.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: