Рецепти
Печурки со јајца Ана Ристеска

Интересно предјадење од јајца во сос со печурки и кисела павлака со кое ќе ги изненадите гостите

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Свежи шампињони(500 Грама)

Кисела павлака(200 Милилитри)

Кромид(1 Главица)

Јајце(4 )

Брашно(2 Супени лажици)

Лук(2 Чешниња)

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

Масло

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 50 минути

  1. Главицата кромид ситно ја сечкаме и ја пржиме на загреано масло во тенџере на оган.
  2. Пречурките ги сечкаме на тенки парчиња и ги додаваме во тенџерето со омекнатиот кромид. Чешнето лук ситно го сечкаме и го додаваме во тенџерето. Посолуваме и наросуваме бибер.
  3. Налеваме 200 мл вода, промешуваме и вариме 20 минути.
  4. Во длабока чинија ставаме 150 мл вода, ги додаваме брашното и црвениот пипер и мешаме со жица.
  5. Размешаното брашно го додаваме во тенџерето и промешуваме. Откако сосот ќе ја добие потребната густина едно по едно ги кршиме јајцата и на око ги ставаме во тенџерето. Ја додаваме и киселата павлака.
  6. Откако јајцата ќе се сварат го тргаме тенџерето од оган.
Пуслици со ореви
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Динстани јунешки ребра
Оревки
Цимет ѕвездички
Овошна векна
Тарт со вишни
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Чоколадни кроасани
Пилешко во павлака
Тестенини со сос од туна
Тробоен куглов
Зелка на грчки начин
Ролат со цимет и суво грозје
Резанки од палачинки
Руски колач со афион
Чоколаден куглоф
Посен куглов со суво овошје
Ролнички со крем
Пита со тиквички и со гриз
Мафини со нутела крем
Цимет ролнички со бадеми
Жолт куглов колач
Англиска пита со бадеми
Пита со јајца и кајмак
Свинско месо со бел сос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: