Рецепти
Пеглани пиперки Ана Ѓорова

Македонска традиционална подготовка на црвени пиперки

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црвена пиперка(5 Килограми)

Морска сол(180 Грама)

Есенција(1 Чаша)

Шеќер(3 Супени лажици)

Лук(2 Главици)

Масло(250 Милилитри)

Магдонос(1 Китка)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 20 минути

  1. Лукот истолчете го и магдоносот ситно исечкајте го. Промешајте ги во сад и додајте ги сите состојки освен пиперките.
  2. Пиперките измијте ги и извадете им ги дршките и семките, а потоа наредете ги во тенџере, така што ќе ставите една пиперка и одозгора една лажица од смесата и ќе покриете со друга пиперка.
  3. Така подготвените пиперки притиснете ги со нешто тешко одозгора и оставете ги да отстојат преку ноќ.
  4. Утредента наредете ги во чисти, стаклени тегли. Пиперките сами пуштаат вода.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: