Рецепти
Переци Ана Ѓорова

Домашно печиво за одличен појадок со чаша јогурт

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Брашно(500 Грама)

Путер(3 Супени лажици)

Квасец(20 Грама)

Жолчка од јајце(1 )

Ким(1 Супена лажица)

Морска сол

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 3 часа

  1. Во брашното направете вдлабнатина и во неа ставете го пивскиот квасец (претходно растворен во 2 лажици млака вода), растопениот путер, чаша млака вода и ким. Од состојките замесете фино, хомогено тесто. Додавајте уште вода ако е потребно.
  2. Формирајте топка, покријте ја со крпа и оставете ја да отстои 2 часа на собна температура.
  3. Потоа тестото поделете го на повеќе врвки со дебелина од 1 см и долшина од 60 см. Секоја врвка оформете ја во вид на перек и залепете ги краевите.
  4. Переците наредете ги врз плех, премачкајте ги со жолчка (претходно изматена во 2 лажици вода). Посипете ги со крупна сол и ким, па оставете ги да отстојат кратко време.
  5. Печете ги 30 минути на 200 степени.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: