Рецепти
Пикантна скуша Ана Ѓорова

Печена скуша со сос од лути суви пиперки, лук и магдонос во бело вино

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Исчистената скуша се посолува со вегета и се остава малку да отстои.
  2. Во меѓувреме се подготвува филот: сенфот, ситно сечканиот магдонос, лук и везената пиперка се мешаат во еден сад.
  3. Се прави засек на скушата по должина од долниот дел и со филот се премачкува внатрешната страна на скушата и одозгора.
  4. Се става во тава за печење врз намастена хартија за печење, се посипува со малку масло и се пече во загреана рерна на 220 степени.
  5. Откако рибата ќе се запече, се вади од рерна, се налева белото суво вино и се враќа да се пече уште 15-20 минути на ниска температура.
  6. Печената скуша се сервира со потпечен компир, со рузмарин и со салата по желба.
Овесни палачинки со банана
Салата со соја и шампињони
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Чај со јаболко
Пица од карфиол
Смути со калинки
Печен карфиол со сладок компир
Салата со карфиол и маслинки
Чиа пудинг со банани
Смути во чинија со шумско овошје
Бурито со мешано месо
Брза салата од брокула
Смути од ѓумбир и круши
Есенско смути
Свинско месо со бел сос
Вафли со боровинки
Мини палачинки со спанаќ
Ориз со печурки
Риба со жалфија
Овесно смути со кафе
Намаз од рукола
Смути со киви и шумско овошје
Шејк со јаболко
Пилешко на индиски начин
Тортелини со спанаќ и брокула
Пире од карфиол
Алжирски солени палачинки
Тахини (сос од сусам)
Намаз од сладок компир и куркума
Детокс смути со ѓумбир и зелено јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: