Рецепти
Пилав Ана Ѓорова

Стар начин на подготовка на ориз кој е толку вкусен, што со сигурност ќе сакате повторно да го подготвите како гарнир со месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1/2 Главица)

Ориз(500 Грама)

Пилешка супа(3 Чаши)

Сол(1-2 Кафени лажици)

Шафран(1 Прстофат)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. Маслото и путерот ставете ги во тенџере на оган да се загреат.
  2. Во врелото масло додајте го кромидот и гответе додека не омекне и не стане златнокафеав, 7-8 минути.
  3. Измиениот ориз измешајте го со пропржениот кромид и ставете ги во огноотпорен сад.
  4. Во тенџере зовријте ја пилешката супа, додајте сол, шафран и бибер. Откако ќе зоврие, динстајте на намалена температура.
  5. Полијте го оризот со врелата пилешка супа и промешајте.
  6. Оризот ставете го во загреана рерна и печете 30-35 минути. Потоа извадете го од рерна, покријте со кујнска крпа 10 минути и послужете.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: