Рецепти
Пилав Ана Ѓорова

Стар начин на подготовка на ориз кој е толку вкусен, што со сигурност ќе сакате повторно да го подготвите како гарнир со месо и зеленчук

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Путер(2 Супени лажици)

Масло(2 Супени лажици)

Кромид(1/2 Главица)

Ориз(500 Грама)

Пилешка супа(3 Чаши)

Сол(1-2 Кафени лажици)

Шафран(1 Прстофат)

Бибер(1/4 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 65 минути

  1. Маслото и путерот ставете ги во тенџере на оган да се загреат.
  2. Во врелото масло додајте го кромидот и гответе додека не омекне и не стане златнокафеав, 7-8 минути.
  3. Измиениот ориз измешајте го со пропржениот кромид и ставете ги во огноотпорен сад.
  4. Во тенџере зовријте ја пилешката супа, додајте сол, шафран и бибер. Откако ќе зоврие, динстајте на намалена температура.
  5. Полијте го оризот со врелата пилешка супа и промешајте.
  6. Оризот ставете го во загреана рерна и печете 30-35 минути. Потоа извадете го од рерна, покријте со кујнска крпа 10 минути и послужете.
Јафа бомбици
Банана лепче
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Пилешки дроб и срца
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Вкусна димена салама
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Тестенини со сос од туна
Лепчиња со лук и магдонос

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: