Рецепти
Пиле печено во млеко Ана Ѓорова

Месото на овој начин е многу вкусно и меко, а може да го послужите со варен компир, пире или ориз по желба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(1 од околу 1,5 кг )

Кромид(1 Главица)

Брашно(2 Супени лажици)

Масло

Млеко(500 Милилитри)

Бистра зеленчукова супа

Сол

Бибер

Вегета

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од минути 60 + 2 часа месото да отстои

  1. Пилето исчистете го, измијте го и исечкајте го на делови. Потоа посолете го и оставете го да отстои најмалку 2 часа.
  2. Кромидот ситно исечкајте го и ставете го во тава со масло да се пржи.
  3. Кога кромидот ќе биде омекнат и пожолтен, во тавата додајте ги парчињата пилешко месо, па пржете ги од двете страни.
  4. Потоа месото извадете го од тавата и оставете го настрана, а во тавата пржете две лажици брашно. Пржете кратко, брашното да остане бело.
  5. Во испрженото брашно додајте ги пилешката супа и млекото и направете крем.
  6. Месото се реди во огноотпорен сад, па се полева со кремот.
  7. Се зачинува со сол, бибер, вегета и се става во рерна, па се пече додека убаво да зарумени.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: