Рецепти
Пилешка чорба со зеленчук Ана Ѓорова

Вкусен бабин рецепт за чорба

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Црн лук(1 Главица)

Морков(2 )

Компир(3 )

Целер(1 )

Грашок(70 Грама)

Пилешко месо(300 Грама)

Млеко(150 Милилитри)

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Прстофат)

Бибер(1 Прстофат)

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Црниот лук, морковите и целерот исчистете ги и исечете ги на коцки. Пилешкото месо исто така исечете го на коцки.
  2. Излупете го компирот и исечете го на тенки листови. Сварете го во солена вода и потоа испасирајте го.
  3. На малку зејтин кратко пропржете го црниот лук, морковите и целерот. Потоа, додајте малку вода и динстајте. Додајте го грашокот и динстајте уште десетина минути.
  4. Додајте 1.5 литар вода во пасираниот компир и варете.
  5. Во меѓувреме, изматете го густинот во малку млеко и додајте го во чорбата со зачините по вкус и кратко промешајте го на оган.
Посни колачи со локум
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Шарена обланда
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Пилешки џигер во пиво
Интегрален колач од јаболки
Ролат со кокос
Пита со кисела зелка
Куглов со ореви и чоколадо
Пача
Тава со свинско месо и печурки
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Благи кифлички со вино
Ленени погачици
Салата со праз и сирење
Посен колач со јаболко и банана
Сир тостерки
Кокос коцки
Штрудлички со јаболко (посно)
Колач со јаболко
Туткана гибаница

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: