Рецепти
Пилешка паштета
Вкусна домашна пилешка паштета
ТИП НА РЕЦЕПТ
УжинаТИП НА КУЈНА
ИнтернационалниКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(250 Грама)
Пилешки копан(1 )
Морков(1 )
Јајце(2 )
Путер(50 Грама)
Свеж сок од лимон(од половина лимон )
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Во тенџере се ставаат излупениот морков, белото месо и батакот, па се налева со вода да се прекрие. Се вари на умерена температура, додека омекнат месото и зеленчукот. Потоа месото се цеди и се отстрануваат коските.
- Јајцата се варат, се лупат и се сечат на покрупни парчиња.
- Во блендер се соединуваат пилешкото месо, морковот, јајцата, сенфот, сокот од лимон и омекнатиот путер. Се мати додека се добие мазна изедначена смеса.
- Се додаваат зачини по желба, па се претура во пластичен сад и кога ќе се олади се става во фрижидер.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во