Рецепти
Пилешка паштета Ана Ристеска

Вкусна домашна пилешка паштета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во тенџере се ставаат излупениот морков, белото месо и батакот, па се налева со вода да се прекрие. Се вари на умерена температура, додека омекнат месото и зеленчукот. Потоа месото се цеди и се отстрануваат коските.
  2. Јајцата се варат, се лупат и се сечат на покрупни парчиња.
  3. Во блендер се соединуваат пилешкото месо, морковот, јајцата, сенфот, сокот од лимон и омекнатиот путер. Се мати додека се добие мазна изедначена смеса.
  4. Се додаваат зачини по желба, па се претура во пластичен сад и кога ќе се олади се става во фрижидер.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: