Рецепти
Пилешка паштета Ана Ристеска

Вкусна домашна пилешка паштета

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Во тенџере се ставаат излупениот морков, белото месо и батакот, па се налева со вода да се прекрие. Се вари на умерена температура, додека омекнат месото и зеленчукот. Потоа месото се цеди и се отстрануваат коските.
  2. Јајцата се варат, се лупат и се сечат на покрупни парчиња.
  3. Во блендер се соединуваат пилешкото месо, морковот, јајцата, сенфот, сокот од лимон и омекнатиот путер. Се мати додека се добие мазна изедначена смеса.
  4. Се додаваат зачини по желба, па се претура во пластичен сад и кога ќе се олади се става во фрижидер.
Јафа бомбици
Банана лепче
Банана залчиња
Ванила бомбици
Шеќерни прженки
Овесни барови со јаворов сируп
Суви колачи со лешници
Енергетски залчиња од тиква
Лепчиња со лук и магдонос
Чоколадни бомбици со авокадо
Здрав џем од ѓумбир
Шеќерни јаболки
Кекси со лешници
Сос од грав и лук
Сир тостерки
Мини переци
Чоколадни бомбици со суво овошје и јатки
Цимет ролнички со бадеми
Овесни колачиња со цимет и мед
Крекери со сирење и ким
Овесни бомбици со јатки
Домашен крем од кикирики
Паштета од хељда
Бајадера од урми и кикирики
Кралска паштета
Прелив од боровинки
Непечени чоколадни коцки со суво овошје
Пире од карфиол
Бомбици со индиски ореви
Тахини (сос од сусам)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: