Рецепти

Пилешка салата
Вкусна и лесна пилешка салата со корнишони, павлака и печурки како богат оброк
ТИП НА РЕЦЕПТ
СалатиТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пиле(4-5 грпчиња )
Маринирани шампињони(1 тегла )
Кари во прав(1 Кафена лажица)
Павлака(1 Пакување)
Мајонез(неколку лажици )
Кисели краставички(1/2 тегла )
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути
- Месото се вари во посолена вода додека убаво да омекне.
- Потоа се сечка на средни парчиња и се меша во сад заедно со сечкани и исцедени корнишони, маринирани шампињони, грчка павлака, мајонез и се зачинува со кари. Може по желба да се додадат и други зачини.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во