Рецепти
Пилешка салата Ана Ѓорова

Вкусна и лесна пилешка салата со корнишони, павлака и печурки како богат оброк

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пиле(4-5 грпчиња )

Маринирани шампињони(1 тегла )

Кари во прав(1 Кафена лажица)

Павлака(1 Пакување)

Мајонез(неколку лажици )

Кисели краставички(1/2 тегла )

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 35 минути

  1. Месото се вари во посолена вода додека убаво да омекне.
  2. Потоа се сечка на средни парчиња и се меша во сад заедно со сечкани и исцедени корнишони, маринирани шампињони, грчка павлака, мајонез и се зачинува со кари. Може по желба да се додадат и други зачини.
Салата со соја и шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Малиџано салата
Салата со праз и сирење
Салата со карфиол и маслинки
Салата со компири и туна
Посна руска салата
Брза салата од брокула
Салата со урда и праз
Кинеска салата
Бела салата
Салата со туна и грашок
Крем салата од печени пиперки и фета
Крем салата со пиперки и пршута
Салата од брокула со прелив од јогурт
Крем салата од пиперки и модри патлиџани
Макарони салата со горгонзола
Свечена слоевита салата
Салата од пченка
Салата со јајца, грашак и месо
Салата со спанаќ, туна и јајца
Салата од леќа и пченица
Макало од кисело млеко
Медитеранска паста салата
Крем салата со сирење и шампињони
Ориз салата со павлака
Крем салата со модри патлиџани
Бела салата
Салата од зелка и целер

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: