Рецепти
Пилешки џигер со печурки Ана Ристеска

Специјалитет со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(300 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Доматно пире(300 Грама)

Маргарин(75 Грама)

Презла(3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На растопен маргарин се пржат заедно печурките и џигерот исечкани на покрупни парчиња.
  2. Откако ќе испари сосот, се додава сок од домати, сол и бибер и продолжувате да варите околу половина час.
  3. На стана се матат јајца и презла.
  4. Џигерчињата ги префрламе во сад за печење и ги мешаме со презлата и јајцата, покриваме со алуминиумска фолија и печеме околу дваесетина минути на 200 степени.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: