Рецепти
Пилешки џигер со печурки
Специјалитет со месо
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Балканска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(300 Грама)
Свежи шампињони(250 Грама)
Доматно пире(300 Грама)
Маргарин(75 Грама)
Презла(3 Супени лажици)
Јајце(1 )
Сол(1 Кафена лажица)
Бибер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- На растопен маргарин се пржат заедно печурките и џигерот исечкани на покрупни парчиња.
- Откако ќе испари сосот, се додава сок од домати, сол и бибер и продолжувате да варите околу половина час.
- На стана се матат јајца и презла.
- Џигерчињата ги префрламе во сад за печење и ги мешаме со презлата и јајцата, покриваме со алуминиумска фолија и печеме околу дваесетина минути на 200 степени.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во