Рецепти
Пилешки џигер со печурки Ана Ристеска

Специјалитет со месо

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(300 Грама)

Свежи шампињони(250 Грама)

Доматно пире(300 Грама)

Маргарин(75 Грама)

Презла(3 Супени лажици)

Јајце(1 )

Сол(1 Кафена лажица)

Бибер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. На растопен маргарин се пржат заедно печурките и џигерот исечкани на покрупни парчиња.
  2. Откако ќе испари сосот, се додава сок од домати, сол и бибер и продолжувате да варите околу половина час.
  3. На стана се матат јајца и презла.
  4. Џигерчињата ги префрламе во сад за печење и ги мешаме со презлата и јајцата, покриваме со алуминиумска фолија и печеме околу дваесетина минути на 200 степени.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: