Рецепти
Пилешки џигер во пиво Ана Ристеска

Лесен ручек кој ви предлагаме да го послужите со гарнир од ориз

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки џигер(1/2 Килограм)

Пиво(1 Чаша)

Вода(2 Чаши)

Вегета(1 Кафена лажица)

Бибер(1/2 Кафена лажица)

Рузмарин(1/2 Кафена лажица)

Суво нане(1/2 Кафена лажица)

Масло

Црвен пипер(1 Кафена лажица)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути

  1. Пилешкиот џигер одмрзнете го  и измијте го убаво, потоа ставете го во тенџере и полијте го со двете чаши вода да да се вари.
  2. По половина час варење на средно јака рингла, додајте ги сите зачини и чашата пиво и продолжете да ги варите џигерчињата.
  3. Откако ќе испари течноста додајте го маслото, малку пропржете, па зачинете со црвениот пипер. Пржете ги џигерчињата уште 2-3 минути и тргнете ги од ринглата.
Јафа бомбици
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Ванила бомбици
Колачиња со банана и урми
Шеќерни прженки
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Смути од јапонски јаболки и круши
Ролат од локум (посно)
Бели топчиња
Експрес-пилешко со зеленчук
Сусам топчиња
Пилешки џигер во пиво
Колачиња зелени елки
Пилешко со лимон
Кнедли од крем сирење
Енергетски залчиња од тиква
Смути со киви и банани
Ролат со кокос
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Крем салата со колбаси
Пинџур со суви везени пиперки
Малиџано салата
Чоколаден чиа пудинг со портокал
Топчиња од палента
Чај со јаболко

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: