Рецепти

Пилешки џигер во пиво
Лесен ручек кој ви предлагаме да го послужите со гарнир од ориз
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Бабина кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
5 - 35 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки џигер(1/2 Килограм)
Пиво(1 Чаша)
Вода(2 Чаши)
Вегета(1 Кафена лажица)
Бибер(1/2 Кафена лажица)
Рузмарин(1/2 Кафена лажица)
Суво нане(1/2 Кафена лажица)
Црвен пипер(1 Кафена лажица)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 35 минути
- Пилешкиот џигер одмрзнете го и измијте го убаво, потоа ставете го во тенџере и полијте го со двете чаши вода да да се вари.
- По половина час варење на средно јака рингла, додајте ги сите зачини и чашата пиво и продолжете да ги варите џигерчињата.
- Откако ќе испари течноста додајте го маслото, малку пропржете, па зачинете со црвениот пипер. Пржете ги џигерчињата уште 2-3 минути и тргнете ги од ринглата.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во