Рецепти
Пилешки гради со јогурт Ана Ѓорова

Брз и едноставен ручек од пилешки плескавици во вкусен бел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(600 Грама)

Павлака(50 Грама)

Путер(40 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Јогурт

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Брашно

Бело вино(1/3 Чаша)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сомелете го месото со лебот (кој претходно го натопивте во млеко), додајте сол и од неа направете 6 плескавици. Набрашнете ги и пржете ги на путер.
  2. Додајте ги павлаката, јогуртот, 1/3 чаша вино, црвен пипер и сол и пржете ги 15 минути во тава.
  3. Сервирајте ги полеани со сосот.
Крофни
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Тартуфи со суви сливи
Бели топчиња
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Тава со брокула и прокељ
Колачиња зелени елки
Суви колачи со лешници
Торта фантазија
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Салата со макарони, сланина и зеленчук
Чај со брусница и зачини
Филе Велингтон
Потпечен карфиол
Лате со јаболко и цимет
Ѓевречиња од мелено месо
Печен ослиќ со брокула
Торта со цели печени јаболки
Печени компири со говедско месо
Кекси со лешници
Топло чоколадо со црвено вино
Највкусни крофни
Лимон-колач
Бели пралини
Пикантно свинско
Свински гулаш со наут
Кинеска салата
Мини переци
Бротчиња со мелено месо

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: