Рецепти
Пилешки гради со јогурт Ана Ѓорова

Брз и едноставен ручек од пилешки плескавици во вкусен бел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(600 Грама)

Павлака(50 Грама)

Путер(40 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Јогурт

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Брашно

Бело вино(1/3 Чаша)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сомелете го месото со лебот (кој претходно го натопивте во млеко), додајте сол и од неа направете 6 плескавици. Набрашнете ги и пржете ги на путер.
  2. Додајте ги павлаката, јогуртот, 1/3 чаша вино, црвен пипер и сол и пржете ги 15 минути во тава.
  3. Сервирајте ги полеани со сосот.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: