Рецепти
Пилешки гради со јогурт Ана Ѓорова

Брз и едноставен ручек од пилешки плескавици во вкусен бел сос

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(600 Грама)

Павлака(50 Грама)

Путер(40 Грама)

Леб(3 Парчиња)

Јогурт

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Брашно

Бело вино(1/3 Чаша)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 25 минути

  1. Сомелете го месото со лебот (кој претходно го натопивте во млеко), додајте сол и од неа направете 6 плескавици. Набрашнете ги и пржете ги на путер.
  2. Додајте ги павлаката, јогуртот, 1/3 чаша вино, црвен пипер и сол и пржете ги 15 минути во тава.
  3. Сервирајте ги полеани со сосот.
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Здрава проја со тиквички
Тарт со џем од малини
Шеќерни прженки
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Оревки
Сусам топчиња
Лут зелник
Тарт со вишни
Крокети од тиква и пармезан
Кнедли од крем сирење
Француско „селско“ месо
Кнедли од џигер
Енергетски залчиња од тиква
Тарт со праз
Пита со кисела зелка
Чај со брусница и зачини
Посна пита со праз
Домашна пита со зелка (посно)
Топчиња од палента
Потпечен карфиол
Здраво чоколадно лепче
Ленени погачици
Чоколадни брауни од тиква
Брза пита од тиква

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: