Рецепти
Пилешки крилца во сос од пиперки Ана Ѓорова

Вкусни и зачинети пилешки крилца во рерна. Послужете ги со омилениот сос и со чаша пиво.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(1 Килограм)

Црвена пиперка(5 )

Путер(70 Грама)

Сос за скара(100 Милилитри)

Брашно(100 Грама)

Ким(мелен 1/2 лажичка )

Вегета(1 и пол лажица )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пиперките испечете ги, па излупете ги и исчистете ги од дршки и семки.
  2. Ставете ги во блендер со 1 лажица вегета и изблендирајте ги.
  3. Потоа смесата ставете ја во голем сад и зачинете со сол, бибер, мелен ким и сосот за скара. Мешајте со жица додека сосот се соедини.
  4. Во садот со крилцата додајте го брашното и останатата вегета. Зачинете со сол и бибер по вкус и убаво измешајте да се залепат со брашното и зачините.
  5. Тава за печење премачкајте ја со растопениот путер, па наредете ги крилцата и печете ги 30 минути во рерна на 200°C.
  6. Извадете ги од рерна и премачкајте ги со сосот од печени пиперки, па вратете ги крилцата да се допечат уште 10 минути на 180°C.
Банана лепче
Крофни
Домашен сендвич сладолед
Туна ќофтиња
Здрава проја со тиквички
Посни колачи со локум
Тарт со џем од малини
Баклава со јаболки
Пилешки дроб и срца
Пита со блитва и со коприва
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Посни крокети со спанаќ
Погачки со џем од сливи
Торта со јаболки и бисквити
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Пита со карамелизирана тиква
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Колач со круши и бадеми
Оревки
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Чорба без масло
Рибја чорба од ослич
Овесни барови со јаворов сируп

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: