Рецепти
Пилешки крилца во сос од пиперки Ана Ѓорова

Вкусни и зачинети пилешки крилца во рерна. Послужете ги со омилениот сос и со чаша пиво.

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки крилца(1 Килограм)

Црвена пиперка(5 )

Путер(70 Грама)

Сос за скара(100 Милилитри)

Брашно(100 Грама)

Ким(мелен 1/2 лажичка )

Вегета(1 и пол лажица )

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 50 минути

  1. Пиперките испечете ги, па излупете ги и исчистете ги од дршки и семки.
  2. Ставете ги во блендер со 1 лажица вегета и изблендирајте ги.
  3. Потоа смесата ставете ја во голем сад и зачинете со сол, бибер, мелен ким и сосот за скара. Мешајте со жица додека сосот се соедини.
  4. Во садот со крилцата додајте го брашното и останатата вегета. Зачинете со сол и бибер по вкус и убаво измешајте да се залепат со брашното и зачините.
  5. Тава за печење премачкајте ја со растопениот путер, па наредете ги крилцата и печете ги 30 минути во рерна на 200°C.
  6. Извадете ги од рерна и премачкајте ги со сосот од печени пиперки, па вратете ги крилцата да се допечат уште 10 минути на 180°C.
Јафа бомбици
Банана лепче
Овошен киноа појадок
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Овесни палачинки со банана
Банана залчиња
Туна ќофтиња
Ванила бомбици
Здрава проја со тиквички
Колачиња со банана и урми
Посни колачи со локум
Пуслици со ореви
Баклава со јаболки
Шеќерни прженки
Пилешки дроб и срца
Салата со соја и шампињони
Шарена обланда
Бомбици со суви кајсии и со лешници
Рибја чорба од пастрмка (посно)
Смути од јапонски јаболки и круши
Торта со јаболки и бисквити
Ролат од локум (посно)
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Посни медени колачи
Динстани јунешки ребра
Овесни колачиња
Тартуфи со суви сливи
Евтин колач со јаболко (посно)

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: