Рецепти
Пилешки прсти во рерна Ана Ѓорова

Крцкави пилешки прсти што може да ги послужите со павлака или со омилениот сос. Добар апетит!

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Пилешки гради(1 Килограм)

Лебни трошки(200 Грама)

Кисела павлака(200 Грама)

Мајонез(2 Супени лажици)

Сусам(200 Грама)

Црвен пипер(1/2 Супена лажица)

Суво оригано(1/2 Супена лажица)

Сенф(1 Супена лажица)

Сол

Бибер

ПОДГОТОВКА

За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Пилешките гради исечете ги на тенки, долгнавести парчиња и ставете ги во сад.
  2. Во садот додајте ги павлаката, сенфот, мајонезот, ориганото, црвениот пипер, сол и бибер.
  3. Убаво измешајте и оставете го месото да постои во маринадата 5 часа.
  4. Потоа извалкајте ги пилешките прсти едно по едно во лебни трошки, измешани со сусам и редете ги во тава обложена со хартија за печење.
  5. Печете ги пилешките прсти во претходно загреана рерна на 210°C околу 45 минути.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: