Рецепти
Пилешки прсти во рерна
Крцкави пилешки прсти што може да ги послужите со павлака или со омилениот сос. Добар апетит!
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Македонска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
4 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Пилешки гради(1 Килограм)
Лебни трошки(200 Грама)
Кисела павлака(200 Грама)
Мајонез(2 Супени лажици)
Сусам(200 Грама)
Црвен пипер(1/2 Супена лажица)
Суво оригано(1/2 Супена лажица)
Сенф(1 Супена лажица)
ПОДГОТОВКА
За овој рецепт се потребни помалку од 60 минути
- Пилешките гради исечете ги на тенки, долгнавести парчиња и ставете ги во сад.
- Во садот додајте ги павлаката, сенфот, мајонезот, ориганото, црвениот пипер, сол и бибер.
- Убаво измешајте и оставете го месото да постои во маринадата 5 часа.
- Потоа извалкајте ги пилешките прсти едно по едно во лебни трошки, измешани со сусам и редете ги во тава обложена со хартија за печење.
- Печете ги пилешките прсти во претходно загреана рерна на 210°C околу 45 минути.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во