Рецепти
Пилешко месо со кинески зеленчук Ана Ѓорова

Рецепт од кинеската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кинески зеленчук мешавина(450 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Оризови шпагети(100 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Соја сос(4 Супени лажици)

Мед(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тава ставете маслиново масло и малку загрејте го, потоа додајте го пилешкото месо кое претходно сте го исечкале на парчиња. Пржете околу 5 минути.
  2. Месото извадете го од тавата, додајте го зеленчукот и оставете да се динста.
  3. Вратете го месото во тавата и се заедно динстајте.
  4. Во соја сосот ставете мед, малку вода и истурете го во тавата.
  5. На крај ставете ги сварените оризови шпагети или нудли и се заедно динстајте неколку минути.
  6. Сервирајте и послужете го топло.
Сиров чоколаден тарт
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Пилешко во павлака
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Салата со праз и сирење
Резанки од палачинки
Ќофтиња од карфиол
Пилешко рижото со грашок
Салата од брокула со прелив од јогурт
Мафини со јајца и зеленчук
Меки чоколадни бомбици
Сикма
Полнети печурки со лук и магдонос
Крап на кромид (посно)
Палачинки со спанаќ и кашкавал
Птичјо гнездо
Пикантни шпагети со модар патлиџан
Похувани пиперки со туна и ориз
Школки во путер
Овошна салата со мед и ореви
Пржен пинџур
Макарони салата со туна и ленено семе
Колачи со банана и ленено семе
Ќофте од спанаќ
Ориз со ананас
Ледени банани
Снежни конуси од лимон
Здрава каша
Доматна чорба со црвена леќа

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: