Рецепти
Пилешко месо со кинески зеленчук Ана Ѓорова

Рецепт од кинеската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кинески зеленчук мешавина(450 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Оризови шпагети(100 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Соја сос(4 Супени лажици)

Мед(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тава ставете маслиново масло и малку загрејте го, потоа додајте го пилешкото месо кое претходно сте го исечкале на парчиња. Пржете околу 5 минути.
  2. Месото извадете го од тавата, додајте го зеленчукот и оставете да се динста.
  3. Вратете го месото во тавата и се заедно динстајте.
  4. Во соја сосот ставете мед, малку вода и истурете го во тавата.
  5. На крај ставете ги сварените оризови шпагети или нудли и се заедно динстајте неколку минути.
  6. Сервирајте и послужете го топло.
Кремаста паста со печурки без масло
Туна ќофтиња
Дроб во кошулица
Пилешки дроб и срца
Пиле печено во млеко
Манџа со џигер
Динстани јунешки ребра
Ќофтиња со праз
Потпечени ќофтиња со кашкавал
Експрес-пилешко со зеленчук
Пилешка тава со сланина
Тава со брокула и прокељ
Динстано месо со печурки
Пилешки џигер во пиво
Лазањи со болоњезе сос
Пилешко со лимон
Француско „селско“ месо
Вкусна димена салама
Кнедли од џигер
Потпечена зелка со наут
Интегрален ориз со пилешко и со шампињони
Вегетаријански плескавици
Тава со свинско месо и печурки
Посна сарма со праз и шампињони
Пилешко во павлака
Филе Велингтон
Тестенини со сос од туна
Полнета пастрмка во црно вино (посно)
Ѓевречиња од мелено месо
Зелка на грчки начин

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: