Рецепти
Пилешко месо со кинески зеленчук
Рецепт од кинеската кујна
ТИП НА РЕЦЕПТ
РучекТИП НА КУЈНА
Азиска кујнаКОМПЛЕКСНОСТ
ЛесноСЕРВИРАЊЕ
3 лицаВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА
40 - 60 минути
0
/
5
СОСТОЈКИ Конвертор
Кинески зеленчук мешавина(450 Грама)
Пилешки гради(500 Грама)
Оризови шпагети(100 Грама)
Маслиново масло(2 Супени лажици)
Сол(1 Кафена лажица)
Соја сос(4 Супени лажици)
Мед(1 Кафена лажица)
Вода(100 Милилитри)
ПОДГОТОВКА
Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути
- Во тава ставете маслиново масло и малку загрејте го, потоа додајте го пилешкото месо кое претходно сте го исечкале на парчиња. Пржете околу 5 минути.
- Месото извадете го од тавата, додајте го зеленчукот и оставете да се динста.
- Вратете го месото во тавата и се заедно динстајте.
- Во соја сосот ставете мед, малку вода и истурете го во тавата.
- На крај ставете ги сварените оризови шпагети или нудли и се заедно динстајте неколку минути.
- Сервирајте и послужете го топло.
Калкулатор за мерни единици
Тежина
во
Волумен
во
Должина
во
Температура
во