Рецепти
Пилешко месо со кинески зеленчук Ана Ѓорова

Рецепт од кинеската кујна

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Кинески зеленчук мешавина(450 Грама)

Пилешки гради(500 Грама)

Оризови шпагети(100 Грама)

Маслиново масло(2 Супени лажици)

Сол(1 Кафена лажица)

Соја сос(4 Супени лажици)

Мед(1 Кафена лажица)

Вода(100 Милилитри)

ПОДГОТОВКА

Овој рецепт се подготвува за помалку од 40 минути

  1. Во тава ставете маслиново масло и малку загрејте го, потоа додајте го пилешкото месо кое претходно сте го исечкале на парчиња. Пржете околу 5 минути.
  2. Месото извадете го од тавата, додајте го зеленчукот и оставете да се динста.
  3. Вратете го месото во тавата и се заедно динстајте.
  4. Во соја сосот ставете мед, малку вода и истурете го во тавата.
  5. На крај ставете ги сварените оризови шпагети или нудли и се заедно динстајте неколку минути.
  6. Сервирајте и послужете го топло.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: