Рецепти
Слатко-кисели пилешки топчиња Ана Ѓорова

Искусете го магичниот спој на слатко и кисело и подгответе пилешко месо со сос на азиски начин

ТИП НА РЕЦЕПТ

ТИП НА КУЈНА

КОМПЛЕКСНОСТ

СЕРВИРАЊЕ

ВРЕМЕ ЗА ПОДГОТОВКА


0 / 5
СОСТОЈКИ Конвертор

Нишесте (пченкарен скроб)(1 Супена лажица)

Вода(1 Супена лажица)

Сок од ананас(2/3 Чаши)

Оцет од ориз(1/3 Чаша)

Кафеав шеќер(1/3 Чаша)

Кечап(3 Супени лажици)

Соја сос(1 Супена лажица)

Пилешко месо(400 Грама)

Зелена пиперка(2 )

Морков(2 )

Ананас(1-2 Парчиња)

Масло од сусам

ПОДГОТОВКА

За подготовка на овој рецепт се потребни помалку од 60 минути

  1. Најпрво подгответе го сосот: во сад измешајте го пченкарниот скроб со лажица вода и оставете го настрана.
  2. Во друго тенџере ставете го сокот од ананас, оризовиот оцет, кафеавиот шеќер, кечапот и соја сосот и зовријте го на умерен оган.
  3. Потоа додајте ја смесата со пченкарниот скроб и гответе 1-2 минути додека да ја добиете потребната густина. Од оваа количина на состојки ќе добиете 1 чаша сос.
  4. Пилешкото месо иситнете го рачно со два сатара, толку ситно што наликува на мелено месо.
  5. Потоа од таа смеса со дланките формирајте топчиња и пржете ги во загреана вок тава на малку масло од сусам.
  6. Додајте ги сечканите пиперки, моркови и ананас и пржете уште малку, а потоа зачинете со слатко-киселиот сос по желба.
Пилешко со брокули и соја сос
Пикантно пилешко во слатко-кисел сос
Полнети ролнички со месо и зеленчук
Филипински лумпии
Пилешко на индиски начин
Пилешки крилца со сусам
Оризова каша
Пилешко со нудлс
Харусаме со свинско месо
Корејска чорба со тофу
Палачинки со млад кромид
Суши Нори
Кинеско свинско со ананас
Салата од печен наут со кељ
Кинески погачки (посно)
Чанамасала
Златно млеко
Зелка салата со сусам и ѓумбир
Говедско месо на монголски начин
Ориз со печурки
Пападичад
Малајтика
Пржено пилешко со киви
Теријаки сос
Тајландска супа од кокос и пилешко месо
Свинско филе на индонезиски начин
Баба гануш (хроно)
Индиски леб
Пудинг од моркови
Слатко-кисели пилешки топчиња

Остави коментар

Вашата имејл адреса нема да биде објавена. *

*

 
User registration is not enabled

Најави се

Како регистриран корисник ќе можете да: